Viranomaiset suosittelevat, että jokainen kotitalous varautuu 3 vuorokauden eli 72 tunnin selviytymiseen ilman ulkopuolista apua. Tällä nettitestillä voit testata miten hyvin selviäisit 72h. Kotivara on kotona oleva varasto ruokaa ja juomaa poikkeuspäivän varalle. Kotivaraa tarvitaan esimerkiksi silloin, kun kauppaan ei pääse sairastumisen, auton hajoamisen tai laajan sähkökatkon vuoksi. Kotivara on osa omatoimista varautumista. Ihminen tarvitsee päivittäin noin 2 litraa puhdasta juomavettä, sekä vettä ruuanlaittoon että hygieniaan. Kotivaran elintarvikkeet kannattaa valita niin, että ne säilyvät hyvin, mutta myös niin että ne maistuvat, sillä kotivaraa kuuluu kierrättää tasaiseen. Itselläni kotivara sijaitsee laatikossa , jonka päällä on lista tuotteista sekä niiden parasta ennen päiväyksistä. Jos jokin tuote on kaapista lopussa, tarkistan ensinnä onko se kotivarassani ja jos otan otan sen käyttöön ja ostan kotivaraan uuden tuotteen. Itse en esimerkiksi osta kotivaraan
Hieno..:)
VastaaPoistaAivan mahtava!
VastaaPoistaTäällä Suomessa omavaraisuushommat on ihan lastenkengissä. Täällä kun pienviljelytouhuista ja köyhäilystä on aikanaan päästy, ei enään ole haluttukaan palata "entiseen". Ja jos jotain ton tyyppisiä koneita on ollutkin, ne on hävitetty.
Saiskohan tommosia tilattua jostain? Olishan se kivaa yrittää kasvattaa itelleen leipäviljaa!
Älä muuta sano! Jenkeissä näyttäis olevan halvin 520$+ shipping, mutta lähettävätkö edes Suomeen, sitä ei tiedä. Kiinasta tai Intiasta sais varmaan halvemmalla, mutta näyttävät myyvän vain jälleenmyyjille isompia eriä.. Mitä selailin netistä niin Suomessa ei näytä olleen noin pieniä puimureita..
PoistaJollekin bisnesideaa alkaa maahantuojaksi/jälleenmyyjäksi?
PoistaMun mies sanois, että tuollaiset tehdään itse. Ja tekis myös! Mitä omavaraisuutta se on, että heti oltais ostamassa.
VastaaPoistaJos sun mies tekee, ni mä ostan!😃 Mulla kun ei itsellä ole taitoa tehdä
PoistaHei! Olen muutaman kerran lueskellut blogiasi, mielenkiintoisia aiheita ja kiva lukea, kiitos!
VastaaPoistaEn usko, että tuollainen videon laite menisi mitenkään läpi meikäläisistä työturvallisuusnormeista, ei niin kertakaikkiaan mitenkään, en usko että kukaan ottaisi vastuulleen tuollaisen myymistä... Saisi vähän väliä maksella sakkoja ja korvauksia, kun joku laittaisi sinne kätensä.
Olisihan tuo laitteena tosi kiva, vaan mietin, että jos tarkoitus on saada jyvät irti, niin mitä puimakone sitten oikein tekee? Toimisiko, jos assistentti pyörittää saavissa poravispilää ja sitten syöttää siihen tähkiä? No, olisi tietysti perinteet kohtuullisen kaukana... :) mutta olisi kuitenkin itte tehtyä, samaan tapaan kuin sähkövatkaimella itse tehty voi. Tai syöttää korsia alipaineistajaan tai melkein mihin tahansa pöytätuulettimeen. No, sellainen pölymäärä ei ehkä tuollaisessa pikkulaitteessa olisi pitemmän päälle paloturvallista. Kammella veivattavat vyyhdinpuut? Polkupyörä nurinniskoin, pyörittää polkimista ja tähkiä vähän kerrassaan pinnojen väliin? Tuntuu vähän ns. lähtevän lapasesta tämä ajatus nyt :D mutta kyllähän noita jyviä varmaan saa tähkistä irti kotikonstein?
Tai voisi leikata korsista tähkät jollain vesurin tyylisellä ja sitten hämmentää tähkiä saavissa varstoilla hakkaamista matkien?
Akanat voisi erotella tuuleen heittelemällä tai pölynimurikäyttöisellä marjanpuhdistajalla.
Itseänikin viljan viljely kiinnostaa, mutta niin pienimuotoisesti, että antaisin kanoille kokonaisia tähkiä.
Lihan savustaminen olisi mielenkiintoista. Onko sinulla siitä kokemusta tai tiedätkö kursseja?