Kesäloma kulman takana

Aiemmin kesälomilla mulla on ollut perinteisesti 2-3 rakennusprojektia työn alla. Vaan nyt ei ole tiedossa mitään projektia. Ja sepä tuntuu sangen oudolta. Kasvihuonetta toivoin rakentelevani, mutta se ei näytä nyt edistyvän. Sokkelin materiaalit siis puuttuvat, samoin materiaalit kellarin etusivun verhoiluun. Saunan terassiin materiaalit löytyvät, mutta talkoolaiset puuttuvat. 

Hommia sen sijaan kyllä löytyy: polttopuut eivät ole vieläkään kaikkia palasina ja kasvimaalla olisi vaikka mitä hommaa, mutta se tuskastuttaa jo valmiiksi. Kukkamaan suhteen olen jo nostanut käteni suosiolla pystyyn. Tai kasvaa siellä kukkia..mutta ne kai lasketaan rikkaruohoiksi..tai ei.. nehän ovat luonnonkukkia ja kukkamaani on siis niitty-tyylinen ;)

Ponit pitäisi viedä uudelle laitumelle neljän kilometrin päähän..mutta kun en raaskisi :D eli ne ovat yhäkin tuossa pihalaitumella..mikä tarkoittaa sitä, että vuohet eivät vielä ole päässeet laitumelle. Se ei kyllä niitä haittaa yhtään. Ne mielellään trimmaavat pihaa siirettävässä verkkoaitauksessa, kunhan pääsevät yöksi sisälle, missä ötökät eivät kiusaa. Mutta kun tuo vuohien karsina tuppaa täyttymään taas pehkusta.. ja oikeastaan sen pitäisi olla kuivumassa seuraavaa syksyä varten.


ponies on field
Kävivät pojat jo tutustumassa uuteen laitumeen. Eivät olleet moksiskaan raivaussahasta, joka siivosi lankojan alusia.
Projekteja tai ei, niin ajantelin kuitenkin tehdä pienen "ämpärilistan" kesälleni ja tässä se on :)

Kesän bucket list

 • ponien uitto
 • kesäretki Someron Helmi-butiikkiin
 • kahden päivän kesäretki kera parin perheenjäseneni <3
 • Käyttöajo-kilpailujen seuraaminen
 • vähintään yksi jazz-konsertti
 • kyläilyjä kaverien luona
 • ja vieraiden vastaanottoa torpalla.
 • uimista
 • ja pick-nickMuista kuulumisista sen verran että pikkutiput ovat kasvaneet vauhdilla..Ne hyppelevät jo orsilla, mutta yhä mahtuvat karkailemaan isosilmäisestä kanaverkosta. Tämä onnellinen perhetapahtuma aiheutti ketjureaktion. Ainakin 6-vuotias mummokanani Eveliina sai tartunnan vauvakuumeesta ja nyt se on istunut ensimmäiset 10 päivää lättynä munintakopissa.. saa nähdä mitähän siitä seuraa..

Toinen mukava "perheenlisäys" tapahtui tällä viikolla kun haarapääskypariskunta muutti tontilleni <3 Mielestäni pääskyset kuuluvat kunnon maatilojen pihapiireihin :D joten lasken torppani nyt "kunnon" tilaksi :P

Eläinlääkärikin kävi kylässä. Ohjelmassa oli ponien hampaiden raspaus, rokotus ja pukkikilien kastrointi. 


Wallu rauhoitettiin raspausta varten. Kuvassa väsyttää niin että, eikä suukaan meinaa aueta..

Pallien verenkierto pysäytetään 5minuutiksi, jonka jälkeen suvunjatkaminen loppuu ja tämä taasen helpottaa elämääni kovin eli ei tarvitse eristää poikia 3kuukautisina muusta vuohilaumasta.

Tässä jo ollaan melkein hereillä.
Kommentit

 1. Voi kun näyttää kivan leppoisalta kesä-bucket listisi! On niin hurjan tärkeää muistaa huollattaa omaakin kuuppaa välillä ja tehdä ihan jotain muuta kuin rakentaa, kitkeä, kääntää, pystyttää tms. Täytyykin muistaa seurata esimerkkiäsi ja buukata tälle kesälle jotain kivaa! Välillä (lue: aina) meinaa unohtua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villi veikkaus että mä saan noi kivat tehtyä hetkessä ja sitt jo sormet syyhyää johonkin rakennusprojektiin :D mutta juu se on kyllä kiva tunne kun talli alkaa olla kuosissaan ja samoin laitumet ja tarhat.. eli perusinfra alkaa toimia :D

   Poista
 2. Ihana postaus, sinä se osaat ottaa myös rennosti, mikä on tosi tärkeää maalla, jossa hommaa riittää ihan loputtomiin! Listasi kuulostaa siis hyvältä :). Minäkin pidän pääskysten viihtymistä kunnon maalaistilan merkkinä :). Meillä on niitä vähän riesaksikin asti, mutta selitän asiaa tällä positiivisella puolella, heh. Koeta nyt saada ne vuohet ulos niittämään, niin säästyt itse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu pihassa nuo vuohet niittävät parasta aikaa, mutteivät ole vielä laitumella :)

   Poista
 3. Hyvähän se vaan on, että jotain puuhaa piisaa. Maallahan kun ei tunnetusti ole, eh... mitään tekemistä! :D

  VastaaPoista
 4. Pitäisköhän mullakin tehdä tuollainen lista, että mitä mukavaa sitä tekisi, vaikkei kyllä ole lomaakaan. Hyvälle näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai sentään viikonloppuja vapaana ja ainakin toivottavasti aurinko paistaa :)

   Poista
 5. Velipoika pitää pihassaan nurmikkoa joka on vaan tiivistä ruohoa. Mulla taasen pää-osin sammalta missä tosin kasvaa heinääkin ja sitten kylvettynä piharatamoa ja apilaa. Mielestäin mun nurtsi on kauniimpi kattella ja käyttää. Että se niistä rikkaruohoista, meillä ei kasva niitä pihassa vaan liki kaikki saa kasvaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tässä pihassa ei ole nurmikko, mutta tuota vihreää mitä trimmaan alkuun vuohilla ja loppuun ruohonleikkurilla tai trimmerillä, sitä on jonkin verran. Niin ja kiviä.. niitä täällä kasvaa vaikka kuinka.. joka kevät on noussut uusia maasta :D

   Poista
 6. Ihanan kesäisen näköinen tuo uusi laidun <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) onhan se munkin mielestä. Ponit ei vaan tuppaa tykkää tuosta vuohenputkesta.. ainakaan näin alkukesästä kun se on ilmeisesti voimakkaampaa.. Onneksi vuohet niiden sijaan tykkäävät siitä aina :)

   Poista

Lähetä kommentti

Heitäpä alla olevaan laatikkoon kommentti tai kysymys, ne ilahduttavat emäntää.
p.s Emäntä tykkää sinuttelusta, eli muodolliset teitittelyt voi unohtaa :)

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari