Unelma kiviaidasta vai kivijonosta

Olen aina tykännyt kiviaidoista ja haaveillut omalle tontilleni sellaisia. Yksi haaveen onnistumisen edellytys on valmiina eli kivet löytyy omalta tontilta. Koko kylä on niin täynnä kiviä, että lähes kaikki haluavat lahjoittaa omalta tontiltaan ylimääräisiä pois. Mutta muutama edellytys minulta puuttuu eli tila ja konevoima. Jos tilaa olisi määrättömästi niin voisin ensinnä kerätä kivet toisaalle, tehdä kiviaidan pohjalle perustukset ja valita kiviaineksesta sopivan kokoiset kivet ja niiden mukaan suunnitella kiviaidan leveys. 

Mutta koska en omista määrättömästi tilaa enkä lainkaan konevoimaa, niin todelisuus on se, ettei kiviaidalle ole tehty perustuksia eikä sen levyttä ole suunniteltu kivien koon mukaan. Tonttini koillislaidalla kiviaita on kaivinkonekuskin siirtelemä kivijono. Kaakossa se on taasen noin kolme metriä leveä kiviröykkiö kivistä joita on tuupattu kasaan niityn kunnostuksen aikana. 

Viikonloppuna aloittelin tonttini lounaiskulmaan pienistä kivistä koostuvaa kiviaidan pätkää.  Viereen kun oli jäänyt hankala maavalli, joka on täynnä kiviä. Ei muuta kuin kuokka käteen ja maavallia pienentämään ja samalla kiviä aitaan kantamaan. Ehkä se olisi voinut olla leveämpi, mutta koska työskentelyni ei ole yleensäkään kovin suunnitelmallista vaan sponttaania puuhastelua, niin tällainen siitä tuli:)
Kivijono

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ottaisitko itsellesi lampaita?

Mehupullojen pesu

DIY maakellari